Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vörösvári Napok 2011 .Pest Megyei Hírhatár.2011.08.12.

2014.01.19

 
     
Vörösvári Napok 2011.
2011-08-12 15:31:04
Vörösvári Napok 2011.

Vörösvári Napok 2011.

Ma délután öt órakor a Városi Ügyfélszolgálat és a házasságkötések lebonyolítására is szolgáló Díszterem ünnepélyes megnyitásakor Pilisvörösváron megkezdődik a hagyományos, Vörösvári Napok elnevezésű rendezvénysorozat, amely idén a Vörösvári Napok 2011. – Werischwarer Tage 2011. címet viseli. A programok augusztus 12-től 15-ig naponta zajlanak, s augusztus 20-án érnek véget.

 

 


A nyitó ünnepség az Ad Libitum Klasszikus Gitárzenekar koncertjével kezdődik, majd pedig Gromon István polgármester mondja el beszédét. Ezt követően a Nosztalgia Dalkör és a Német Nemzetiségi Táncegyüttes lép a közönség elé, s az esemény fogadással zárul. Az ünnepséget Pilisvörösvár testvérvárosai közül a bajorországi Gröben-zell kéttagú, s az erdélyi Borszék háromtagú küldöttsége is megtisztelte, mindkét település polgármestere is ellátogatott Vörösvárra. Este hét órai kezdettel a Civilek Házában, illetve a gimnázium udvarában zajlik a Kovács László Kertbarát Kör kiállításának megnyitója, 20.30-tól pedig a Művészetek Házában ad koncertet a Benkó Dixieland Band. A gimnázium udvarában 21.30-tól a Napfénypresszó Zenekar, majd a Neonsteps Zenekar muzsikál.


Szombat délelőtt a gimnázium udvarában 10 órai kezdettel megnyitják a 115 éves a vasút című Vasúttörténeti kiállítást, a középiskola nagytermében pedig kihirdetik a „Megy a gőzös” rajzpályázat eredményét. 10 és 13 óra között az Adenssa Dance Club gyermektánc-bemutatói szórakoztatják a közönséget, s szépségverseny keretében királylányt is választanak. 15 órától 19 óráig a kamaszok stratégiai játékokban vehetnek részt, 16 órakor kezdődik a Mono Manó Gyermekkoncert, 18 órától a a Tempo Koncertfúvós Zenekar muzsikál, s ugyanekkor kezdődik a Nagytemplomban a szentmise, amely után a Német Nemzetiségi Vegyeskórus ad koncertet. 20 óra 30-kor pedig megkezdődik a bál a Bravi Buam Zenekarral. Mindemellett 11 és 16 óra között autókerekes kisvasút járat is lesz a rendezvénysátor-Búcsú tér-vasútállomás útvonalon. 10 órától 19 óráig    a Kézművesek utcájában vásárolhatnak az érdeklődők, s kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek.


Vasárnap 10 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a Nagytemplomban, 15-től 18 óráig a rendezvénysátorban Sváb Kulturális Fesztivál zajlik a Német Nemzetiségi Táncegyüttes szervezésében. 20 órakor kezdődik a Sváb Bál, amelyen a Werischwarer Burschen és a die Adlersteiner Zenekar szolgáltatja a talpalávalót.


Augusztus 15-én (hétfőn) 10 órai kezdettel a rendezvénysátor ad helyet a Szebb Környezetünkért Egyesület szervezésében a kutyaszépségversenynek és az ökojátékoknak. 13 és 18 óra között a Nyugdíjas Klub és a vendégcsoportok programja zajlik, a részletekről a pilisvorosvar.eoldal.hu címen informálódhatnak az érdeklődők. 18-tól 22 óráig a Német Nemzetiségi Fúvószenekar szolgáltat báli zenét, az estét pedig a Mazsorett csoport tánca zárja.


Augusztus 20-án (szombaton) 7 órakor vethetik horgukat a „Slötyi” tóba a Gyermekhorgászverseny résztvevői, 10 órától pedig ünnepi szentmise következik kenyérszentelésssel. Ugyancsak 10 órakor kezdődik a sportpályán a Steckl János Emléktorna – Zuzu-kupa a focipályán. 15 órakor az V. Tutajhúzó Versenyben mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, s 18 óra körül indítják a modellhajó-versenyt.


A programot ingyenes ugráló vár, akadálypálya, szabadtéri vendéglátás színesíti, jó idő esetén az utóbbi 22 óráig tart.

K. Tóth László