Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


fmh Kezdődnek a Vörösvári Napok .2011.08.12.

2012.01.04

 

Itt vagyok most: fmh.hu / Nyár

Kezdődnek a Vörösvári Napok

A Budapest és Esztergom közötti vasútvonal 115 éves története áll az idei Vörösvári Napok eseményeinek középpontjában.

 

2011. augusztus. 12. péntek | Szerző: MTI

 


nyomtatás nyomtatás | küldés e-mailban Küldés e-mailben | A+ | A- | Megosztom


 

 

Atzél Réka szervező az MTI-nek elmondta: a pénteken kezdődő és hétfőig tartó pilisvörösvári rendezvény ebben az évben számos programmal kapcsolódik az erre az alkalomra létrejött vasúttörténeti kiállításhoz. A Nyágai László által megálmodott és megvalósított kiállítás a Budapest és Esztergom közötti vasúti szakasz múltját és jövőjét mutatja be, a tárlaton többek között vasutas családoktól kapott relikviákat és vasutas ruhákat állítanak ki, de megtekinthetők a vonal fejlesztésének tervei is.
"Szeretnénk, ha a tárlat vándorkiállítássá válna és a Budapest-Esztergom-vonal melletti településeken is bemutathatnánk" - tette hozzá Atzél Réka.
A tematikához kapcsolódóan többek között vasútmodellek bemutatója, a Megy a gőzös című rajzpályázat eredményhirdetése, valamint gyerekkalauzok felavatása is szerepel a programban. A kézműves foglalkozásokon a gyerekek egyebek mellett vasutas sapkát készíthetnek - sorolta a programokat a szervező, kiemelve: idén a megszokott helyszínekhez a vasútállomás is csatlakozik, ahol játékos KRESZ-vetélkedők várják a kisebbeket és a nagyobbakat, az állomásról pedig kerekes kisvasúton juthatnak el a látogatók a rendezvények helyszíneire.
 A Vörösvári Napok szorosan kötődik a Mária-napi sváb búcsúhoz, s a program állandó főszereplője ma is az itt élő német nemzetiségek kultúrája. A négy nap alatt a látogatók bekapcsolódhatnak a Sváb Kulturális Fesztiválba, de lesz sváb bál a Werischwarer Burschennel és báli zene a Német Nemzetiségi Fúvószenekarral, emellett közös koncertet ad a Tempo Koncertfúvós Zenekar és a Musikverein Ludwigschorgast.
Nem maradnak el az évek óta kedvelt állandó programok sem, így a táncbemutatók, rockzenei koncertek, helyi kiállítások és a mesterségek utcája, a péntek esti nagykoncerten ebben az évben a Benkó Dixieland Band lép fel a Művészetek Házában Pilisvörösváron.
 

 

Címkék: programok, vasút, vörösvári napok

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.